Aláírásgyűjtés

Áldás, békesség!

A figyelmükbe szeretnék ajánlani egy aláírásgyűjtést, amely mind a Református Egyház, mind a szlovákiai magyarság szempontjából - akár külön-külön is - nagy jelentőséggel bír. Egy európai polgári kezdeményezésről van szó, amely azt próbálja az Európai Uniónál elérni, hogy az európai nemzeti és vallási kisebbségek megőrzése érdekében az EU úgy alakítsa a támogatáspolitikáját, hogy ezen közösségek fenn tudjanak maradni.

A "Nemzeti Régiók" elnevezésű kezdeményezést a Székely Nemzeti Tanács indította. 2020.02.25-én a magyarországi országgyűlés egyhangúlag meghozott határozatban biztosította támogatásáról. A CSEMADOK 2020.március 4-én szintén csatlakozott az akció támogatóihoz (http://csemadok.sk/a-nemzeti-regiokert/). Tehát egy pártok és nemzetek felett álló, közös ügyről van szó.

Az aláírásgyűjtés akkor lesz érvényes, ha összegyűlik legalább 1 millió aláírás az EU országokból és legalább 7 országban sikerül elérnünk az előírt aláírásszámot. A legfrissebb sajtóhírek szerint a papíron és interneten gyűjtött aláírások száma már elérte a félmilliót (https://magyarnemzet.hu/belfold/cel-az-oshonos-kisebbsegek-megmaradasa-7...)

Tisztelettel kérem Önöket, hogy csatlakozzanak az aláírásgyűjtéshez Egyházközségükkel, településükkel és propagálják, támogassák ezt a jó ügyet, ahol és ahogyan csak tudják!

A kezdeményezés honlapja: www.nemzetiregiok.sk

A kezdeményezés itt írható alá: https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

Papír alapú aláírásgyűjtésre is van lehetőség, ennek részleteit a www.nemzetiregiok.sk honlapon találják.

Tisztelettel

Lakatos Péter
Eger
+36706048004